ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3241137 – Fax: 210-3243822

Α.Φ.Μ. 090109837 Α’ Δ.Ο.Υ

www.panepirotiki.com  - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα  10-05-2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα που έχουν σχέση με τα «τεκταινόμενα στο Ζάππειο Μέγαρο» και αφορούν μεν τη διοίκηση του Ζαππείου και την δράση της, εμπλέκουν δε και την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας πως δήθεν πίσω από τα δημοσιεύματα αυτά είναι η ΠΣΕ, Το ΔΣ της δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση τα εξής:

Το Ζάππειο Μέγαρο  είναι εθνικό κληροδότημα-ηπειρώτικο δημιούργημα  που σημαδεύει την καταγωγή ενός πολιτισμού με πανανθρώπινο μήνυμα, αποτυπώνει το μεγαλείο του Ηπειρώτη και έχει λάβει  διαστάσεις εξωχωρικής και εξωχρονικής πραγματικότητας. Υπόδειγμα και παράδειγμα τήρησης και προαγωγής οικουμενικών αξιών.

Με αυτές τις αρχές η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας πρωτοστάτησε στον αγώνα, ώστε να μην τεθεί «υπό εκμετάλλευση» και, φυσικά, «υπό διαχείριση» ιδιωτικών συμφερόντων. Με αυτές ακριβώς τις αρχές οδηγείται και τώρα η πολιτική και η πρακτική της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας σχετικά με το καθεστώς  λειτουργίας του Ζαππείου όπως η βούληση του διαθέτη ορίζει. Συνεπώς, τα όποια δημοσιεύματα εμπλέκουν την ΠΣΕ σε «παρασκηνιακή» δράση για το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.

Η ΠΣΕ δηλώνει κατηγορηματικά πως η προσπάθεια οιουδήποτε να την καταστήσει υπεύθυνη για τα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο προσβάλλει βάναυσα το κύρος και την αξιοπρέπεια των μελών του ΔΣ. Επιπλέον έρχεται σε αντίθεση  με τη δράση όλων όσους εκπροσωπεί.  (Αδελφότητες, Συλλόγους, Ενώσεις και Ομοσπονδίες). Τέτοιες προσπάθειες είναι φανερό, ότι εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα και επιδιώξεις συγκεκριμένων προσώπων και, εκτός των άλλων, υπηρετούν όσους επιβουλεύονται τον Δημόσιο χαρακτήρα του Ζαππείου.

Δηλώνουμε δε προς πάσα κατεύθυνση ότι,  επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας προκειμένου να λάμψει η αλήθεια, να αποδοθούν ευθύνες στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς που επεχείρησαν να εμπλέξουν την ΠΣΕ ως έχουσα σχέση με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας προσφάτως, διασφαλίζοντας έτσι το κύρος και τα συμφέροντα της.

Άπαντες οφείλουν να κατανοήσουν πως το Ζάππειο είναι πανεθνικό δημιούργημα. Το υπερασπίζει το ελληνικό πολιτιστικό μεγαλείο και ο υπερήφανος  ηπειρωτισμός. Η ΠΣΕ ήταν είναι και θα είναι θεματοφύλακας του ηπειρώτικου-εθνικού αυτού δημιουργήματος.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ