ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3241137 – Fax: 210-3243822

Α.Φ.Μ. 090109837 ΑΔ.Ο.Υ

www.panepirotiki.com  - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα   11-10-2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολυαφιέρωμα στους Ηπειρώτες εικαστικούς και λογοτέχνες

  

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας προκειμένου να καταστήσει όλους τους Ηπειρώτες/σσες κοινωνούς του σπουδαίου πνευματικού έργου που παρουσιάζουν σύγχρονοι αλλά και παλαιότεροι δημιουργοί του τόπου μας, προετοίμασε το πολυαφιέρωμα με τον τίτλο: «Ηπειρώτες Εικαστικοί και Λογοτέχνες».

Η υλοποίηση του σχεδιασμού, όπως ενημερώσαμε και με προηγούμενα Δελτία Τύπου, συμπεριλαμβάνει δύο φάσεις: τη διαδικτυακή ανάπτυξή του και τη δια ζώσης πραγματοποίηση.

Βρισκόμαστε ήδη στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18/10/2021, και ώρα 13.00΄. Θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα (site) με ηλεκτρονική διεύθυνση https://draseis.panepirotiki.gr και θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες.

Στο διαδικτυακό σκέλος του Πολυαφιερώματος συμμετέχουν ήδη 132 Ηπειρώτες εικαστικοί δημιουργοί και 100 Ηπειρώτες λογοτέχνες. Παίρνουν μέρος επίσης έξι Μουσεία και Πινακοθήκες της Ηπείρου με αντικείμενο τις εικαστικές τέχνες και τρία σπουδαία Ηπειρωτικά πνευματικά Ιδρύματα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών ΕΗΜ και η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων ΙΛΕΤ. Το εύρος και η ποιότητα των συμμετοχών αποτελεί παρακαταθήκη ευρύτερης αξίας και προοπτικής, φιλοδοξώντας να αναδείξει τον πλούτο και την ποικιλία του καλλιτεχνικού δυναμικού και να τονώσει τη σχέση του με την αποδημία.

Η ΠΣΕ με όλα τα δυνατά μέσα θα ενημερώσει τους πατριώτες και θα παρουσιάσει την σπουδαιότητα του έργου αυτού. Παρακαλεί όλα τα Σωματεία-Αδελφότητες να ενημερώσουν τα μέλη τους.

Με την ελπίδα της ουσιαστικής ανταπόκρισης των αδελφοτήτων προχωράμε με δύναμη και αισιοδοξία.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ