Αριθ. πρωτ. 3724

Αθήνα 11-10-2021

ΘΕΜΑ: Πολυαφιέρωμα  «ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ»

Αγαπητοί συμπατριώτες

Το ΔΣ  της ΠΣΕ, εκφράζοντας πρωταρχικά ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συλλόγους – μέλη της που συνέβαλαν ποικιλότροπα στην προετοιμασία του Πολυαφιερώματος ‘’Ηπειρώτες Εικαστικοί και Λογοτέχνες’’, σας ενημερώνει  για τα ακόλουθα:

Στο Πολυααφιέρωμα, μέχρι τώρα, έχουν δηλώσει συμμετοχή 6  Πινακοθήκες  και Μουσεία  της Ηπείρου με αντικείμενο τις εικαστικές τέχνες, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Εταιρία Ηπειρωτικών Μελετών και η Ιστορική Λαογραφική  Εταιρία Τζουμέρκων. Στο κυρίως σκέλος της συμμετοχής των δημιουργών, συμμετέχουν, μέχρι τώρα,  132 εικαστικοί, 101  λογοτέχνες.

Μετά από ένα χρόνο εντατικής προετοιμασίας, η ομάδα εργασίας της ΠΣΕ, ολοκλήρωσε το ψηφιακό σκέλος του Πολυαφιερώματος και τη Δευτέρα 18/10/2021, στις 13.00, θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα(site)  με  τίτλο ‘’draseis.panerirotiki.gr’’ και θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους  πολίτες.

Πρόθεση μας είναι το ψηφιακό Πολυαφιέρωμα (το οποίο διαρκώς θα ενημερώνεται με ευθύνη της ΠΣΕ), να μείνει μόνιμα δημοσιοποιημένο στο διαδίκτυο και φυσικά να εμπλουτίζεται συνεχώς με νέους εικαστικούς και λογοτέχνες.

Η ψηφιακή πλατφόρμα προοπτικά θα αξιοποιηθεί και για άλλες δράσεις της ΠΣΕ.

Τo δεύτερο σκέλος, η δια ζώσης πραγματοποίηση του Πολυαφιερώματος προετοιμάζεται εντατικά, με βάση και τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, με χρονικό ορίζοντα τον Φεβρουάριο του 2022 και με πιθανή διάρκεια 7-10 ημέρες, είτε στο Ζάππειο Μέγαρο, είτε στην Τεχνόπολη (Γκάζι) του Δήμου Αθηναίων. Για το διά ζώσης Πολυαφιέρωμα ήδη προετοιμάζεται και θα εκδοθεί αναλυτικός, έντυπος κατάλογος, με όλες τις συμμετοχές. Με νεότερη επιστολή μας, ελπίζουμε σύντομα,, θα σας  ενημερώσουμε, για τον ακριβή τόπο και χρόνο υλοποίησης του.

Θα παρακαλούσαμε όλοι οι σύλλογοι – μέλη της ΠΣΕ να συνδράμετε άμεσα με τις ακόλουθες ενέργειες:

1. Να εξετάσετε με προσοχή τα στοιχεία των δημιουργών, που περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα και να μας στείλετε τις όποιες παρατηρήσεις, συμπληρώσεις η και ενδεχόμενες προτάσεις για την προσθήκη εικαστικών και λογοτεχνών, από την ευρύτερη περιοχή σας, που ίσως δεν συμπεριλαμβάνονται ήδη στο αφιέρωμα,  αλλά και γενικότερα.
  2. Να συμβάλετε στην προβολή του Πολυαφιερώματος, με όποιο τρόπο θεωρείτε εσείς ενδεδειγμένο. Ας συμβάλουμε όλοι στην επιτυχία του Πολυαφιερώματος που η στήριξή σας, οι συμμετοχές, η έκταση και ο πλούτος του καθιστούν, σε μια τόσο δύσκολη εποχή μάλιστα, μια αληθινή παρακαταθήκη για το μέλλον.
  3. Να οργανώσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ομάδα εθελοντών του συλλογικού σας φορέα, η οποία θα συνδράμει την ΠΣΕ, στην άρτια υλοποίηση του δια ζώσης αφιερώματος.

Με εκτίμηση

Ο  Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Χρυσόστομος (Μάκης) Χήτος – Κιάμος                               Σωτήρης Κολιούσης