ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3241137 – Fax: 2103243822

www.panepirotiki.com  - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αριθ. Πρωτ. 3780                                                    

Αθήνα  15-3-2022

     

Προς

τα Σωματεία μέλη της Π.Σ.Ε.

(Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια

Ομοσπονδίες-Ενώσεις-Σύλλογοι -Αδελφότητες)

  

Αγαπητοί συμπατριώτες,

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ν1264/1982 άρθρο 9 παρ.3 και ν 1712/1987 άρθρο 6 παρ.10, οι αντιπρόσωποι οι οποίοι έχουν εκλεγεί από τα σωματεία μέλη της ΠΣΕ, η διάρκεια της θητείας των, ταυτίζεται με τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της υπερκείμενης οργάνωσης (ΠΣΕ), για την ανάδειξη του οποίου ψήφισαν, αυτοί οι αντιπρόσωποι, η λήξη δε της θητείας των αντιπροσώπων αυτών, επέρχεται με τη λήξη της θητείας των μελών του Δ.Σ. της υπερκείμενης οργάνωσης, η οποία επέρχεται κατά την ημερομηνία συγκρότησης σε σώμα και κατανομής των αξιωμάτων του νέου Δ.Σ. και ουχί κατά τη λήξη του χρονικού διαστήματος της θητείας του Δ.Σ., της υποκείμενης οργάνωσης που τυχών ορίζει το καταστατικό αυτής.  

Εκ των ανωτέρω αναφερομένων προκύπτει ότι η εκπρόσωποι των σωματείων της ΠΣΕ που είχαν λάβει μέρος στις εκλογές του 2019 νομιμοποιούνται να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση της 31η Μαρτίου 2022 ή σε μεταγενέστερη όπως ορίζεται με την προκήρυξη των εκλογών του Δ.Σ. της ΠΣΕ στις 10 και 11 Απριλίου 2022,(Γ.Σ. και εκλογική διαδικασία).

Τονίζεται επίσης  ότι Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου έχει λήξει η θητεία, δεν μπορεί να υποδείξει νέα σύνθεση των αντιπροσώπων η αναπληρωματικούς αντιπροσώπους.

  

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο  Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χρυσόστομος (Μάκης) Χήτος – Κιάμος                                         Σωτήρης Κολιούσης

 

Συνημμένη η από 14/3/22 γνωμοδότηση του Δικηγόρου Αθηνών Ελευθερίου Σεραφείμ εδώ