Αριθ. Πρωτ.3653

Αθήνα  20-04-2021

Το 2021 είναι  μια συμβολική χρονιά για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, αφού  συμπληρώνονται 200 χρόνια ελευθερίας και ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους.

Η Ήπειρος, όπως σε όλα τα ιστορικά γεγονότα που συνθέτουν το εθνικό μεγαλείο, συνεισέφερε ουσιαστικά. Τη συνεισφορά της αυτή στην Επανάσταση του ’21 οφείλουμε να τονίσουμε και να την παρουσιάσουμε.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για τους λόγους αυτούς προσκαλεί όλα τα σωματεία να μας ενημερώσουν για ιστορικά γεγονότα  που αφορούν το χωριό και την  ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, να συνεργαστούμε,  προκειμένου να καταγραφούν και να παρουσιασθούν ανάλογα στην εφημερίδα μας και σε έντυπο που θα εκδοθεί τέλος του έτος.

Είναι μια πράξη-απόδοση τιμής στους προγόνους μας, μια υποχρέωση όλων μας, σεβόμενοι την ιστορία μας και οραματιζόμενοι το μέλλον μας. Με τρόπο, ασφαλώς  μετρημένο και με απόλυτη συναίσθηση της συγκυρίας.

Περιμένουμε την ανταπόκριση και τη συμμετοχή σας.

Με  Πατριωτικούς  χαιρετισμούς

Για  το   Διοικητικό  Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος                                                            Ο  Γεν.  Γραμματέας

Χρυσόστομος(Μάκης) Χήτος-Κιάμος                              Σωτήρης  Κολιούσης