ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3241137 – Fax: 210-3243822

Α.Φ.Μ. 090109837 ΑΔ.Ο.Υ

www.panepirotiki.com  - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                 

Αριθ. πρωτ. 3608

Αθήνα  18-11-2020

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή της ΠΣΕ στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο συνιστά μέγιστη στιγμή αντίστασης του λαϊκού κινήματος και παραμένει οδηγός και καθοδηγητής στη συνείδηση του  λαού,  γιατί δεν σβήνονται τα ιδανικά και δεν απεμπολούνται οι δημοκρατικοί αγώνες. Χρέος μας είναι να αποδίδουμε τιμή και να μνημονεύουμε τα θύματα.

Με αυτές τις σκέψεις και με πλήρη τη συνείδηση του χρέους προσήλθαν σήμερα (17.11.2020)  ο πρόεδρος της ΠΣΕ Μάκης Κιάμος και ο Γενικός Γραμματέας Σωτήρης Κολιούσης στο χώρο του Πολυτεχνείου να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών.  Η κατάθεση του στεφανιού, έστω και στην Πύλη του Πολυτεχνείου, κατέστη αδύνατον. Η αντιμετώπιση από τα αστυνομικά όργανα ήταν απαράδεκτη, αφού δεν τους επετράπη να περάσουν απέναντι από την οδό Στουρνάρη πλησίον της Πύλης του Πολυτεχνείου και υποχρεώθηκαν  καθ’ υπόδειξη των αστυνομικών οργάνων να καταθέσουν το στεφάνι στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων στην αντιπροσωπεία της ΠΣΕ, της κορυφαίας Τριτοβάθμιας οργάνωσης των αποδήμων Ηπειρωτών,  που εκπροσωπεί 476 σωματεία  στην Αττική.

Οι εκπρόσωποι της Πανηπειρωτικής εκπλήρωσαν  την αποστολή τους  με την πεποίθηση πως η  κατάθεση του στεφανιού απορρέει από δημοκρατικό χρέος  που δεν υπόκειται σε απαγορεύσεις καθότι η δημοκρατική συνείδηση ούτε αποδιώχνεται ούτε περιορίζεται και ούτε αναστέλλεται. Πολύ περισσότερο δεν καθοδηγείται. Κάτι τέτοιο είναι μακράν πάσης δημοκρατικής αγωγής, εθνικής συνείδησης και ηπειρώτικου ήθους.   

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ