ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3241137 – Fax: 210-3243822

Α.Φ.Μ. 090109837 ΑΔ.Ο.Υ

www.panepirotiki.com  - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                 

Αριθ. πρωτ. 3607

Αθήνα  18-11-2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, με αφορμή την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, διατυπώνει μαζί με τους κατοίκους των Φιλιατών, της παραμεθόριας αυτής περιοχής της Ελλάδας, τη βαθιά ανησυχία  για το μέλλον της περιοχής. Σημειωτέον ότι η Τράπεζα εξυπηρετεί  τους κατοίκους 47 Κοινοτήτων και 25 Συνοικισμών. Πρόκειται βέβαια για μια παραμεθόρια περιοχή, για ακρίτες αληθινούς που σε καθημερινή βάση «Φυλάγουν Θερμοπύλες».

Εάν καταδικαστούν οι κάτοικοι ολόκληρης αυτής της παραμεθόριας περιοχής  για μια απλή οικονομική συναλλαγή να είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Ηγουμενίτσα, τότε είναι φανερό πως μοιραία όλα τα χωριά οδεύουν  προς την παρακμή και τον αφανισμό. Η αλήθεια είναι πως το ιδιωτικό κέρδος τα πάντα αποτιμά οικονομικά. Η ζωή όμως δεν εκτιμάται οικονομικά και γι’ αυτό δεν μπορούμε να τη ανάγουμε και να τη θυσιάζουμε στο βωμό του κέρδους.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ