ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 

 ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15  105 52   ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3243822 ? Fax: 210 3243281

www.panepirotiki.com  - email: info@panepirotiki.com

 

 

Παρουσιάσεις βιβλίων

 

 

Με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου πρόσφατα η ΠΣΕ έθεσε υπό την αιγίδα της τις εκδηλώσεις παρουσίασης δύο λογοτεχνικών έργων συμπατριωτών μας. Ειδικότερα, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 το έργο «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…» του κ. Δ. Βλαχοπάνου, καθώς και το έργο «Η σκιά της Μίκας» του κ. Β. Αυδίκου στις 18 Δεκεμβρίου 2013.

Στην πρώτη εκδήλωση διαβάστηκε επιστολή του προέδρου της ΠΣΕ κ. Γ. Οικονόμου από τον Β’ αντιπρόεδρο κ. Κ. Κωνή στην οποία, αφού ο κ. πρόεδρος επαίνεσε το συγγραφέα για την επίμονη προσπάθειά του να αναβαθμίσει την ιστορική μνήμη για τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής στο Κομμένο της Άρτας και σε εκατοντάδες μαρτυρικά χωρία της Ηπείρου και της Χώρας, αναφέρθηκε επίσης στην απαίτηση απόδοσης των  οφειλόμενων επανορθώσεων από τη σύγχρονη Γερμανία στα πλαίσια της σημερινής προσπάθειας αντίδρασης στην κρίση που διέρχεται η Χώρα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τόσο ο κ. αντιπρόεδρος, όσο και ο τέως γραμματέας της ΠΣΕ  κ. Ι. Κατσένης, ο οποίος επισήμανε πως πληγώνει που εμφανίζονται σήμερα επιλήσμονες οπαδοί νεοναζιστικών μορφωμάτων σε τόπου θυσίας, χαρακτηρίζοντάς τους «ματωμένη οπισθοφυλακή του φασισμού».

Αντίστοιχη τοποθέτηση υπήρξε και στη δεύτερη εκδήλωση όπου ο κ. πρόεδρος, επαινώντας το συγγραφέα Β. Αυδίκο για την προσφορά του στην ανάδειξη της παράδοσης της Ηπείρου, ως ακαδημαϊκός, είτε μέσα από την Ι.Λ.Ε. Τζουμέρκων, τόνισε πως η «Σκιά της Μίκας» αφορά την ηπειρωτική διασπορά, αφού επικεντρώνεται στην ξενιτιά και σε ανθρώπινες τραγωδίες που γεννά η ανάγκη και η φτώχεια.

Τόσο ο κ. Βλαχοπάνος με επιστολή του, όσο  και ο κ. Αυδίκος με Δελτίο Τύπου και με τις αντιφωνήσεις τους δικαίωσαν την συμμετοχή της ΠΣΕ στις εκδηλώσεις, ενώ κρίνονται πολύ επιτυχημένες  οι παρουσίες των μουσικών συγκροτημάτων των Λαλητάδων και του κ. Κότσικα αντίστοιχα που επένδυσαν λυρικά το λόγο, προεκτείνοντας ουσιαστικά το νόημα των εκδηλώσεων. Η συμμετοχή του κοινού υπήρξε εντυπωσιακή, ενώ παρέστησαν μέλη του προεδρείου και του Δ.Σ της ΠΣΕ.

 

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

» Επιστροφή στα Νέα/Δελτία Τύπου