ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15  105 52   ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3243822 ? Fax: 210 3243281

www.panepirotiki.com  - email: info@panepirotiki.com

 

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2013

Προς  Τα Δ.Σ. των Ηπειρωτικών Συλλόγων των Δήμων της Αττικής.

Αγαπητοί συμπατριώτες, στις πρώτες συνεδριάσεις του την άνοιξη το Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, μεταξύ των άλλων επιτροπών, συνέστησε και την Επιτροπή Γυναικών καθώς σύμφωνα με το καταστατικό της Συνομοσπονδίας μεταξύ των σκοπών είναι «Η εξύψωση ισότιμα της Ηπειρώτισσας στον ιστορικό και κοινωνικό ρόλο της». Επίσης στους σκοπούς περιλαμβάνεται «…Η μελέτη και η συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων των αποδήμων Ηπειρωτών, η εκτέλεση Φιλανθρωπικών έργων και η υλική και ηθική βοήθεια Ηπειρωτών που έχουν ανάγκη από αυτήν».

Η Επιτροπή ως βοηθητικό όργανο του ΔΣ, κινούμενη μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο λειτουργίας της και λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή οδυνηρή γι όλους μας  πραγματικότητα, εντόπισε ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ηπειρώτικες οικογένειες στο Λεκανοπέδιο είναι η ελλιπής λειτουργία Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών. Πολλά βρέφη και παιδάκια δε βρίσκουν θέση στους δημόσιους σταθμούς, οι γονείς τους με την ανεργία, την ανέχεια δε μπορούν να καλύψουν τα απαιτούμενα για ιδιωτικούς σταθμούς. Από τη συζήτηση που έγινε και στο ΔΣ με εισήγηση της επιτροπής γυναικών, καταλήξαμε ότι το σωστό και αναγκαίο είναι συνοπτικά:

·         Να παραμείνουν ανοικτοί όλοι οι παιδικοί και  βρεφονηπιακοί σταθμοί καλύπτοντας την ανάγκη για φιλοξενία όλων των παιδιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·         Να καταργηθούν όλα τα τροφεία που καταβάλλονται από τους γονείς.

·         Να στελεχωθούν όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με σταθερό, μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό

·         Τα παιδιά να φιλοξενούνται σε σύγχρονες και ασφαλείς κτιριακές υποδομές

·         Να μην υπάρξει καμιά υποχώρηση στην ανάγκη για ποιότητα σίτισης, ιατρικής παρακολούθησης και πρόληψης

·         Το παιδαγωγικό πρόγραμμα πρέπει να είναι ενιαίο που θα καθορίζεται από Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής

·         Να υπάρξει άμεση κρατική επιχορήγηση, και εναντιωνόμαστε σε μια σειρά από πειράματα αυτοδιαχείρισης, κοινωνικών επιχειρήσεων, Μ.Κ.Ο, πιστοποιημένων μικρών μονάδων από συνταξιούχους της ενεργής γήρανσης. 

Η μόρφωση, η σωστή διαπαιδαγώγηση, η ομαλή εξέλιξη και ανάπτυξη  όλων των παιδιών, είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον της κοινωνίας μας.

Για τον λόγο αυτό θέλουμε να συντονίσουμε την δράση μας μαζί σας για να υποστηρίξουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη Δημόσια, δωρεάν και ποιοτική προσχολική αγωγή, χωρίς όρους κα προϋποθέσεις.

Σας παρακαλούμε να συγκαλέσετε σύντομα ειδική συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου  σας για το θέμα αυτό με την παρουσία και μελών του ΔΣ της ΠΣΕ και ιδιαίτερα της Επιτροπής γυναικών, ώστε να συντονίσουμε τις ενέργειες μας για να βοηθήσουμε όσο είναι δυνατόν τις οικογένειες των συμπατριωτών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Δ. Οικονόμου                                            Γιώργος Αρ. Δόσης 

» Επιστροφή στα Νέα/Δελτία Τύπου